Защо никога у нас министър-председател не е откривал туристическия сезон, така както Мицотакис го направи през април в Гърция.

Това попита Мартин Захариев, зам.-шеф на борда по туризъм, който е номиниран от организацията за министър на туризма в кабинет на Мария Габриел. Преди два дни оттам пратиха писмо на Бойко Борисов.

Нямам никаква контакти с политическите лидери, направи Захариев уговорка. Тези лидери - великолепната десетка, решават съдбата на цялата държава и трябва да отстъпят от егото си, коментира още той пред Би Ти Ви .

Захариев бе кандидатът за министър на туризма и в кабинета "Габровски", който ГЕРБ пробва да прокара в миналото Народно събрание. Преди това някогашният издател на "Плейбой" в България бе депутат от лявата парламентарна група.

В Гърция 20% от приходите на държавата идват от туризмаа, затова премиерът е на откриването на сезона. У нас са 10%, но може да станат повече, коментира още той. И настоя секторите, които носят пари, да бъдат на фокуса на управляващите. И да няма политизация при тях.