"Приемането на бюджета е сигнал за стабилно съдържание. Важно е, че приехме финансовата рамка, защото има политическо правило – не се ли приеме бюджета на правителството, то трябва да подаде оставка. Имаше спорове, но все пак не виждах такава опасност, заяви по Btv съпредседателят на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов.

Той припомни, че се приема бюджет на седмия месец от годината, половина пари вече са изхарчени, но е важно, че държавата е влезнала в нормален ритъм на живот.

„Бюджетът в основната си рамка беше запазен и беше приет. Това, че се увеличават трудовите възнаграждения за служителите на МВР е важно решение.

Ген. Атанасов разказа и за подготвеният проект, който трябва да бъде подписан от ПП-ДБ и ГЕРБ, за начина по който се вземат решенията.

„Това ще се случи най-вероятно в понеделник. Нужно е, за да има правила, по които работи това мнозинство, защото липсата на правила в отношенията между нас създава неприятни ситуации", каза още той.

"Правени са много големи компромиси, за да функционира нормално парламентарната република, защото през последните две години беше президентска.
Трябваше да се прекъсне служебната власт, това касаеше много компромиси, много воля", добави ген. Атанасов. 

Относно конституционните промени на ПП-ДБ, той каза, че се приема от другите политически сили, само идеята за мандатността на кметовете не било прието.