За изборите и ПП/ДБ: „Най-важното, което се случи на тези избори,е, че хората избраха кметове, които да променят живота им. На балотажа спечелихме в ключови градове - София, Варна, Пазарджик, Благоевград"

Към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов: „Пакетът данъчни закони не е неизвестен за неговата политическа формация, беше публикуван в края на септември, един месец стоя на обществено обсъждане

За президента Румен Радев: „Радев не е в час с полиическите процеси в страната, всяка партия се бори за нейния електорат. Единственото общо е, че погледнато отвън имаме нормална европейпска държава , а не гледаме на Изток към Русия"

Кабинетът прие пакета данъчни закони, което ще ни позволи да ги внесем бързо в парламента и още този четвъртък да бъдат гледани от ресорната бюджетна комисия.
Това заяви финансовият министър Асен Василев след извънредното заседание на кабинета, което одобри предложените от финансовото министерство промени в данъчните закони.

„След приемането им, ще бъде форсирана работата и по бюджета, за да бъде внесен и приет още преди края на месеца. В тях има някои промени, спрямо първоначалното предложение, които се направиха след общественото обсъждане. Има предложения на Националното сдружение на общините, които ние ще внесем, добави Василев.

По повод спорното предложение за облагане с патентен данък на гъбарите, Василев съобщи, че имали среща с бранша и се предлага компромисно решение. „Що се отнася до това НАП да казва дали един граждански договор е прикрит трудов договор, това винаги е било възможно до едно решение на ВАС, който каза, че НАП не е вписана в закона. Това вече е направено, така че не въвеждаме нови изисквания и не виждам причини за притеснения", коментира той друго оспорваната идея да се отменят нормативно признатите разходи при част от гражданските договори.
Нулевата ставка за хляба и брашното ще остане, обяви още Василев. По повод връщането на ресторантьорите и хотелите към облагане с 20% ДДС, Василев обясни, че получили много предложения от бранша: да се въведат постерминали, заплатите да се изплащат само по банков път, да има минимални ставки по-високи от минималната заплата. „Ако това бъде прието, 9%-те процента ДДС за тях могат да останат. Изборът е на парламента", каза още той. И добави, че всички заведения за хранене с оборот под 100 000 лв. минават на патентен данък, което от една страна ще донесе допълнителни приходи на общините, от друга ще засили контрола, защото местната власт е тази, която знае колко маси и столове има в дадено заведение.

По повод бележката на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който в деня на изборите заяви, че ГЕРБ не е запознат с промените, а Василев си свиква заседание, без да знаят, Василев отговори: „ Пакетът с данъчните закони не е неизвестен на неговата политическа формация, той беше публикуван в края на септември, един месец стоя на обществено обсъждане. Редица организации дадоха предложения за промени, има много предложения от Националното сдруение на общините, които внасяме от тяхно име. Последната преценка за законите винаги е била на парламента".

„Радев не е в час с политическите процеси в страната. Всяка партия се бори за нейния електорат. Единственото общо след тези избори е, че погледнато отвън имаме нормална европейска държава, а не гледаме на Изток към Русия". Така Асен Василев коментира думите на президента: „ И в сглобката си нямат доверие, но са се стиснали здраво един за друг, в името на оцеляването".