Компанията Continental заедно с марката Swarovski ноправиха иновативен дисплей за автомобили. Експертите представиха своята разработка на изложението за електроника CES в Лас Вегас. Според разработчиците десетинчовият прозрачен екран ще стане основната част от интерфейса в интериорния дизайн на премиум колите.

Иновативният дисплей е базиран на microLED технология, която прави екрана по-ярък и по-контрастен. Кристалът Swarovski има специфична шлифовка, която гарантира надеждността и издръжливостта на мултимедията.

Изложението CES 2024 изглежда е навлязло в ерата на прозрачност, след като LG и Samsung също дебютираха с прозрачен дисплей и телевизор, които приличат на холограми, тъй като изображенията, видеоклиповете и анимациите привидно се носят върху стъклените екрани.

Continental и Swarovski следват стъпките им, споделяйки същата кръвна линия на прозрачност, но този път дисплеят е направен от кристал, виси точно на арматурното табло и може идеално да пасне на всеки вид дизайн на купето, като се има предвид неговата яркост на изображенията.