Във вторник браншовите организации ще предложим кандидат за министър на туризма, зад когото всички ще застанем. Не е политическо лице, но мислим, че може да изпълни нашата визия за туризма. Това заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред NOVA NEWS.

Според него задължително трябва да бъде сменен министърът на туризма. "Динкова няма нищо общо със сектора, никой не я познаваше и не се справи добре. Изразихме недоверие към нея, а тя ни се сърдеше и ни пренебрегваше месеци наред. Избирателно тя приема с кого да ходи на изложения в чужбина. На определени черноморски общини се дават пари от бюджета. Тя не е подготвена, браншът има нужда от вътрешен човек, който да е разпознаваем. В прокуратурата е подаден сигнал срещу Зарица Динкова", коментира той.

Той обясни и как е преминала срещата за сигурността в София. "Поискахме повече патрули в централната туристическа част на града, като наблегнахме на това, че органите на реда не бива да бъдат с тежко оборудване. Полицаите да са с леко снаряжение, но да има присъствие в търговката част на бул. "Витоша", призова Алибегов.

По думите му поведението на мигрантите е притеснително. "Те викат, крещят, бутат се. Когато са групи от 15-20 човека, дори нищо да не правят, изглеждат заплашително. Тези хора не ходят по заведения, а по паркове и градинки, вдигат много шум. Всеки има право да се движи свободно, спазвайки правилата. Не заклеймяваме всички бежанци, те бягат от война. Когато обаче дойдеш в една страна, трябва да спазваш нормите. Живеем в мир и никой политик не бива да създава проблеми на етническа основа", заяви той.

Алибегов уточни, че всичко навсякъде поскъпва, което се отразява както на доставните, така и на продажните цени, но и заплатите в сектора са нараснали три пъти.