Депутатите не приеха пълна забрана за хазартните игри.

Промените бяха внесени от „Възраждане" с мотива, че хазарта предивиква зависимост и получиха подкрепата само от БСП и ИТН. 

Предлагаше се налагане да драстични ограничения на хазартната реклама, като се предвиждаше контролът за спазване на забраната да се следи от Съвета за електронните медии и от Регионалните здравни инспекции.

Освен забраната за реклама, се предвиждаха промени в регистъра на уязвими лица, увеличение на вноската за социално отговорно поведение, като да бъде процент от направените залози.

Предложението им гласеше още разпределението на парите от вноската да бъде за спортните клубове, олимпийска подготовка на спортистите, за управление и изграждане на спортни съоръжения.

Предвиждаше се и да се увеличат данъците и ставката и да се уеднакви за всички видове хазартни игри, като навсякъде облагането да бъде 15% върху залозите.

Според Димо Дренчев в страните, на които ние се стремим да приличаме, никъде нямало толкова много реклама. Телевизиите зависели от хазартната реклама, и затова била отровна медийната среда, смята още той.

Според Румен Гечев от БСП темата с хазарта била поставена от левицата.

Гроздан Караджов от ИТН заяви, че ПП и финансовият министър Асен Василев не се ангажират с проблема. Според него хазартния бизнес бил в данъчна ваканция.

Любен Дилов-син от ГЕРБ посочи, че забраната на рекламите няма да спре средата, в която се развива хазарта, а само ще я направи по-тъмна.