Автомобилният гигант Stellantis потвърди, че настоящото поколение Fiat Panda ще продължи да се произвежда в завода в Помиляно в Италия до 2030 г. Първоначално производството на този модел трябваше да приключи в края на 2026 г., но наскоро беше удължено до края на 2027 г.

Това е добра новина за всички служители на фабриката, които могат да бъдат спокойни до 2030 г. предвид отличните продажби на Panda. Италианската компания представи първия Panda през вече далечната 1980 г

Най-новият модел на Panda носи със себе си някои технологични постижения, като се започне с нов 7,0-инчов цифров инструментален панел, променен волан и DAB радио, контролирано от 7,0-инчов сензорен екран, съвместим с Android Auto и Apple CarPlay.

Гамата от системи за подпомагане на шофирането, предлагани като стандарт за новия Fiat Panda, също е разширена. Според изискванията на новите европейски стандарти, актуализацията доведе до инсталиране на автоматично аварийно спиране, асистент за поддържане на лентата, разпознаване на умората на водача и разпознаване на пътни знаци. Новите задни сензори за улесняват паркирането, докато новият круиз контрол подобрява комфорта при пътуване по магистрала.