Зоната за хранене вече е с площ 1500 кв. метра

Bar 09-27, Negroni и Upper Crust официално станаха част от новата зона за храни и напитки на летище “Васил Левски” в София. Трите обекта отвориха на терминал 2 в зоната за заминаващи пътници.

Лентата на новите обекти прерязаха Натаниъл Копси - посланик на Великобритания у нас, Хесус Кабайеро - главен изпълнителен директор на концесионера “СОФ Кънект”, и Христос Ортодоксу, регионален директор на SSP за Източна Европа.

 SSP е водещ оператор на заведения за храни и напитки в пътнически обекти по света и партньор на “СОФ Кънект”.

“Щастливи сме да обогатим пространството с обекти, които демонстрират нашата визия за летище от ново поколение - място, където пътниците не само преминават, но и преживяват. Новите заведения отговорят на очакванията на съвременния пътуващ и повишават цялостното качество на престоя на летището”, заяви Хесус Кабайеро. Той допълни, че това е още една стъпка към превръщането на столичния аеропорт в 5-звезден регионален хъб.

“Гордея се, че британска компания има възможността да допринесе за преживяването на пътниците в София, особено предвид факта, че Обединеното кралство продължава да бъде най-популярната дестинация от летище “Васил Левски”, кометира Натаниъл Копси.

Джордж Антониу заяви, че партньорството им със “СОФ Кънект” се основава на споделена отдаденост към предоставянето на изключително пътническо изживяване. “Всяка от нашите концепции за храни и напитки е подбрана въз основа на задълбочен анализ на предпочитанията и очакванията на съвременните пътници, като в същото време съхранява същността на българското гостоприемство като водещ елемент”, добави той.

Bar 09-27 е модерен бар с авиационен характер, където пътниците ще могат да опитат подбрани напитки. Любителите на средиземноморската кухня могат да посетят Negroni - бар-ресторант със стилен интериор и специална селекция от вина и коктейли. А Upper Crust ще посрещне всички с прясно изпечени багети, закуски и кафе - перфектен избор за пътниците в движение.

Трите нови обекта са с площ от близо 1000 кв. метра и разполагат общо с 281 седящи места. Bar 09-27 има 120, Negroni и Upper Crust по 54, а допълнителната обща зона предлага още 107 седящи места. Пространството е проектирано с акцент върху удобството на пътниците, включително възможности за вземане на храна за път и съвременен интериор. Общата зона за храна и напитки на терминал 2 пък вече се простира на 1500 кв. метра.