По данни на Комисията за финансов надзор към 30 юни 2016 г. SDI е лидер сред застрахователните брокери в България, с премиен приход от 37,3 млн. лв.

Статистиката нарежда компанията на първо място по пазарен дял на база премии, реализирани в полза на български и чуждестранни застрахователи.

Данните на КФН показват, че през първото полугодие на 2016г. брокерите са реализирали премиен приход в размер на 535,5 млн. лв. Това е с 10,26% повече спрямо първото шестмесечие на миналата година.

На българския пазар оперират общо 410 застрахователни брокера, а данните на КФН са на базата на информация, подадена от 401 от тях.

Трите най-големи застрахователни брокера в страната са реализирали общ премиен приход в размер на 108 млн. лв.

В последните години се наблюдава увеличение на доверието към застрахователните брокери в България, защото при тях клиентите получават професионална консултация преди да вземат решение и да сключат застраховка за себе си, дома или колата си.

Нарастващият бизнес в страната несъмнено предизвиква и увеличаване на конкуренцията, но въпреки това SDI успява да затвърди лидерската си позиция, като не отстъпва от първото място от 2012 г. досега.