Министърът назначи нови

директори на БДЖ и НКЖИ

Министърът на транспорта Христо Алексиев направи промени в съвета на директорите на “Холдинг БДЖ”. С протоколно решение досегашният изпълнителен директор на компанията е освободен. На негово място министърът назначи Георги Друмев. Управляващият орган на холдинга пък го избра за изпълнителен директор, съобщиха от министерството на транспорта.

От ведомството допълват, че Друмев е специалист в областта на железницата и дългогодишен служител на системата. В различни периоди от своята кариера е бил управител на “БДЖ Товарни превози” ЕООД.

Сигнали, че нещо ще се случи в железниците, имаше още във вторник на първата пресконференция на служебния министър Христо Атанасов. Тогава той заяви, че БДЖ не може да изпълнява графика за движение на влаковете, че ремонти на локомотиви не са правени, не са обявявани и търгове за наемане.

Второто уволнение е на генералния директор на Националната компания “Железопътна инфраструктура” Милчо Ламбрев.

Служебният министър Алексиев, доскоро зам.-генерален директор на НКЖИ и председател на управителния съвет е работил години наред с Ламбрев.

Сигналът към националната компания от вторник бе заявлението на министъра, че спира рамков договор с две фирми за ремонти на жп линии, защото смята, че е редно те да се правят след обявяване на обществени поръчки.

На мястото на Милчо Ламбрев е назначен Красимир Папукчийски.

Кариерата на новия шеф е изцяло свързана с железопътната инфраструктура. Той е заемал ръководни позиции в НКЖИ. От 2012 г. е заместник-ръководител и впоследствие ръководител на звено за управление на проекти, финансирани с европейски средства. 

ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВ
ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВ
МИЛЧО ЛАМБРЕВ
МИЛЧО ЛАМБРЕВ