Изкуственият интелект COIN автоматично анализира кредитните договори. Bloomberg съобщи, че преди това тази дейност е отнемала 360 000 човекочаса годишно, а сега новият ИИ върши това за секунди, като не само икономисва време, но и не допуска грешки.

Създаването на COIN (Contract Intelligence) стана възможно благодарение инвестициите на JPMorgan Chase в цифровите технологии. Най-голямата американска инвестиционна банка задели за тези цели $9,6 милиарда. Важен дял от тези инвестиции е специално предназначен за развитието на технологиите с машинно обучение и създаването на корпоративна облачна мрежа. Тези две направления са основата на COIN, съобщава Kaldata.com

Bloomberg допълва, че лидерските позиции на тази банка са застрашени поради бързото развитие на новите технологии. Компютъризацията дава възможност на неголеми финансови стартъпи да предлагат решения, които привличат клиентите от големите финансови институции към по-малко инертните играчи на финансовия пазар. Именно към борбата с тази заплаха е насочена дейността на сегашното ръководство на JPMorgan.