Развитието на туризма е от изключително значение за града ни. Ние работихме в последните 10 години много сериозно, за да създадем условия за туристите. Имаше бум на нови авиолинии и това даде резултат. Това е търсен резултат. Имаме посещения от над 1 млн. души за 2016 г. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред Би Ти Ви.

"Голяма част от туристите посещават обектите в сферата на културата", добави кметът на 

"Метрото подобри транспортното обслужване на туристите, продаваме билети с информация на английски език. Работим върху нови начини за информация, за да се чувстват туристите по-уютно, използвайки градския транспорт", каза още Фандъкова.

"Инфраструктурата трябва да се подържа. "Орлов мост", който ремонтирахме за 15 дни беше ремонтиран преди 11 години. Стандартът е 7-8 години. Има и други проблеми, понякога с изпълнението, затова "Цариградско шосе" се наложи да възложим на изпълнител за своя сметка, защото през 2014 г. не го е направил достатъчно добре. Много участъци не се преработват, ако се налага санкционираме фирмите", каза кметът на София.

"Предстои монтирането на още камери в София, това е много важно. Камера помогна в случая за разкриване на убиеца на Кристиян в Борисовата градина. Не може да сложим навсякъде камери, но в голяма част имаме видеонаблюдение на места с повече хора. Престъпленията намаляват когато има видеонаблюдение. 260 записа сме предали на полицията, които помагат за разкриване на престъпленията", добави Фандъкова.