Изборът на новия управител на НОИ Ивайло Иванов съвпадна със заседание на Надзорния съвет на институцията, съобщиха от пресцентъра на НОИ.

Веднага след като депутатите вчера подкрепиха кандидатурата му за поста в Народното събрание, Иванов се е срещнал с членовете на ръководния орган на НОИ. Новият управител е бил приветстван от представителите на синдикатите, работодателите и държавата, които са му пожелали "попътен вятър" на високоотговорния пост.

Той е благодарил за кредита на доверие, с който го посрещат надзорниците, и е заявил, че приема длъжността с нужната отговорност и ще работи както за модернизацията на НОИ, така и за затвърждаване на обществения авторитет на осигурителната институция. Ивайло Иванов е уверил присъстващите, че е амбициран да изпълни изцяло управленската си концепция, като за това ще се нуждае и от тяхната подкрепа.

На заседанието на Надзорния съвет са били приети предложения за изменения в нормативната уредба, които имат за цел намаляване на административната тежест за осигурените и осигурителите при контактите им с НОИ. Такива промени в законодателството са част и от управленската концепция на новия управител на осигурителния институт, припомнят от пресцентъра на НОИ.