През юни, юли и август ще вози до Бъндеришка поляна

Лифтът на Банско ще работи по празниците около 1 май и Герьовден. Това заяви за “24 часа” Иван Обрейков, маркетинг директор на ски зоната.

В неделя беше последният ден от зимния ски сезон за 2018 г. На пистите бяха състезателите от националния отбор на България - мъже, младежи и деца. На двуседмичен лагер в зимния ни курорт е и националният отбор по ски алпийски дисциплини на Словения, съобщи Обрейков.

От понеделник, 16 април, лифтът спира за профилактика. Кабинковата линия отваря от 28 април до 1 май включително от 8 до 16 ч в двете посоки.

От 5 до 7 май лифтът отново ще бъде пускан всеки ден. Часовете за тръгване нагоре са от 8 до 16 ч, а за спускане надолу - от 8 до 16,30 ч.

От 1 до 30 юни без събота и неделя въжената линия в ски курорта ще работи в двете посоки всеки делничен ден: сутрин от 8 часа нагоре, а следобед до 16,30 часа надолу. Маршрутът е от Банско до Бъндеришка поляна и обратно.

От 1 до 31 юли лифтът ще превозва туристи от 8 до 16 ч от Банско до Бъндеришка поляна. Последното качване от Бъндеришка поляна е в 16,30 ч.

През август работното време се удължава до 18,30 ч , а от 1 до 16 септември се връща работното време до 16,30 ч.

За летния период може да се превозват групи над 50 души и по друго време и с друг лифт - примерно до връх Тодорка или Шилигарника, при направена поне един ден предварително заявка, обясни Обрейков.