Куриерската фирма “Спиди” ще погълне един от своите основни конкуренти на пазара - “Рапидо”, научи “24 часа”.

В петък компанията “Рапидо Експрес енд Лоджистикс” ООД разпрати съобщение, според което е в преговори със “Спиди” АД за продажба на 100% от капитала на “Рапидо”.

Сделката щяла да бъде внесена за регулаторно одобрение в Комисията за защита на конкуренцията, което е задължително условие за окончателното ѝ сключване. Проверка в регистрите на КЗК показа, че уведомяването все още не е факт.

Постигнатите договорки по сделката предвиждат “Рапидо Експрес енд Лоджистикс” да продължи да съществува и да работи като дъщерно дружество на “Спиди”. Освен това сегашното ръководство на фирмата ще продължи да управлява компанията през следващите най-малко три години, се твърди в съобщението на “Рапидо”. Там се казва още, че за клиентите на “Рапидо” промени няма да има.

В неделя сайтът на компанията работеше напълно нормално и се приемаха онлайн заявки за куриерски услуги. За “Спиди” това ще е поредното придобиване на конкурентна компания. “Спиди” е в топ 5 на куриерските фирми у нас, като само Ди Ейч Ел има по-голям от нейния пазарен дял. “Рапидо” е в пъти по-малка от нея като приходи и пазарен дял.