Предстои разработването и на бранд Черно море

На 18 и 19 октомври министрите на туризма от страните в Дунавската стратегия ще проведат голям форум „Икономически растеж и териториално сближаване чрез инвестиции в туризма” – съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на конференцията „Ролята и значението на Черноморския регион и връзката му с Дунавската стратегия”, която се провежда в курорта „Албена” и е в рамките на Европейското председателство.

България прюключи с координитарството си на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество, а до октомври ще е председател на Дунавската стратегия – добави тя. „Почти 4,5 млн. от туристите в България са от държавите, които членуват в Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество, а почти 3,5 млн. са от страните на Дунавската стратегия. Това е изключително важен пазар за нас” – посочи Ангелкова.

„В Дунавската стратегия вече втора година се разработва бранд Дунав, който е почти готов. Ще се започне разработването и на бранд Черно море”- съобщи тя.

„Създадохме и инвестиционна карта за бизнеса за въможните инвестиции в сектор „Туризъм”. Първото издание на този проект беше изключително успешно. Ще стартираме и второ издание на картата” – обясни министърът.