Най-големият инвеститор не са българите зад граница, но спрямо чуждестранните инвестиции - да. Статистиката е такава: около 2 млрд лева от емигранти срещу 1,7 милиарда от инвестиции", заяви в предаването "120 минути" по Би Ти Ви председателят на Българската стопанска камара  Радосвет Радев. 

"Ръстът на превода се дължи на факта, че физически хората зад граница нараснаха количествено и респективно повечето хора изпращат повече пари. 

"Ние не можем да се окажем привлекателна дестинация за чуждестранни инвестиции, не можем да направим така, че инвеститорите да дойдат тук на всяка цена. Корупцията е един от големите стопове", заяви Радев. 

"В момента в България дефицит са не високообразованите хора, има дефицит на всичко. За 10 години ръстът на минимална работна заплата скочи със 75%, а производителността на труда с 35%. Работникът трябва да бъде сит, работодателят - гладен за предизвикателствата и тогава нещата ще си дойдат на мястото", категоричен беше Радосвет Радев. 

"Българинът е изключително надарен да бъде предприемач", завърши той.

На въпроса какво мисли за акциите срещу бизнесмени като Миньо Стайков и Ветко Арабаджиев той отговори: "Ако наистина са такива, защо чак сега това е открито. От друга страна, човек, който няма присъда, не може да бъде наречен престъпник. Това не е целият български бизнес, има много почтени хора, които искат да развиват бизнес в България".