Собственик на 3 имота в Поморие бави изграждането на обходния път на града, който е част от разширението на пътя от Бургас за Слънчев бряг. Това съобщи в парламента регионалният министър Петя Аврамова по време на парламентарния контрол.

За строителството на обхода е необходимо да приключат напълно отчуждителните процедури. Засегнатите имоти, подлежащи на обезщетение, са общо 153. Аврамова поясни, че досега са изплатени обезщетенията за всички имоти освен за 3, които са на един и същ собственик. За тях имало дело и се очаква решението на съда. След приключването на производството трябва да се издаде разрешение за строеж и да започне работа по обекта.

Целият проект е на стойност над 20,9 млн. лв. Обходът ще преминава западно от града в периферната му част и е важна част от разширението на пътя Бургас - Слънчев бряг и превръщането му в четирилентов път.

Аврамова обясни, че за проекта има сключени договори с избрани изпълнители след проведени обществени поръчки и на практика се очаква единствено приключването на отчуждителните процедури.