В инициативата се включва и Приморско

Всички емблематични музеи и туристически обекти в Бургас ще работят със свободен вход днес, обявиха от общината, която се включва в инициативата “Денят за вас” на Министерството на туризма.

Безплатни за посетителите ще са авиомузеят, къщата музей “Петя Дубарова”, музеят на остров Св. Анастасия, Историческият, Етнографският, Археологическият и Природонаучният музей, туристическият комплекс “Акве Калиде”, културният център “Морско казино” и Бургаската художествена галерия “Петко Задгорски”.

С най-удължено време - до 20 ч, работят експозициите на остров Света Анастасия, “Акве Калиде” и авиомузеят в Сарафово.

“Денят за вас” е част от инициативите на Министерството на туризма за сътрудничество с бизнеса и местните власти за стимулиране на вътрешния туризъм. Целта на инициативата е да се привлекат повече посетители както към културно-историческите забележителности, така и към туристическите атракции в района, като в един ден през лятото в периода от 15 юни до 8 септември всички музеи и туристически обекти на територията на съответната община бъдат с вход свободен. Това е един от фокусите в работата на министерството през 2019 г., обявени в началото на годината с посланието “Естествено в България”.

След Бургас в инициативата се включва община Приморско. На 11 юли без входни такси ще могат да се разгледат атрактивната експозиция за подводна археология "Тайни на морското дъно" в Китен, тракийското скално светилище "Бегликташ" край Приморско, Историческият музей в града и експозицията "Българската Ясна поляна" в едноименото село.