Общата система, обслужваща

пътниците на трите бранда,

започва работа от февруари

От февруари пътниците на “Юнион Ивкони” и “Груп Плюс” (с автобуси с бранд “Етап Адрес” и “Груп Плюс”) вече ще се обслужват от единна система за продажбата на билети. През нея може да се купуват билети за международни и вътрешни линии през интернет страниците на двете компании - union-ivkoni.com и etapgroup.com. Все още обаче от всяка страница се купува билет за съответния бранд.

Единен колцентър за трите бранда автобуси е на линия 24 часа в денонощие. Така компанията е във връзка с клиентите си, както и с екипите, които управляват автобусите.

Това е

финалният етап

от кооперирането

на двата

автобусни

превозвача -

“Юнион Ивкони”

и “Груп Плюс”, които от 1 април миналата година имат общ собственик - “Транспект” АД.

Трите бранда остават, защото всеки от тях има своя ниша с клиенти, спечелени през годините. Запазвайки своята фирмена идентичност, “Юнион Ивкони” и “Груп Плюс” имат амбицията да отстояват общ стандарт при осъществяването на превозите. С новата система клиентите получават повече алтернативи при продажбите.

“24 часа” помоли Пея Вучкова от колцентъра да ни покаже как се прави онлайн покупка на билет.  Общата информационна система позволява на служителите от колцентъра да знаят във всеки момент колко пътници са купили билети за определен курс, кой е шофьорът, имат и телефонна връзка с него.

Общата информационна система позволява на служителите от колцентъра да знаят във всеки момент колко пътници са купили билети за определен курс, кой е шофьорът, имат и телефонна връзка с него.

Клиент на “Юнион Ивкони” иска да пътува от София до Нюрнберг на 19 февруари и да се върне на 29-и. Влиза в сайта union-ivkoni.com, задава начална и крайна дестинация, дати на заминаване и връщане. Отбелязва какъв е билетът - еднопосочен, двупосочен или с отворено връщане.

Излизат данни, че автобусът тръгва от София в 14 ч, а в 13,45 ч на другия ден е пристигането в Нюрнберг. Показва се цена от 120,24 лв. в посоката от София към германския град. Връщането е на 29 февруари в 20,30 ч, пристигането в София е към 21ч на другия ден, цената е 105,21 лв.

Попълват се данни - име, номер на клиентска карта, ако пътникът я има, телефон, имейл.

Цената на двупосочния билет е 225,45 лв. Следващата стъпка препраща към банковата страница, за да се плати.

При купуването на билет за международните линии цената, която излиза, е такава към момента на плащането, както е при самолетните билети. След минути може да е друга.

Ако пътникът има един от двата вида карти на компанията, то

при

предплатената

получава 50%

отбив от цената

на билета,

а тази с прогресивна отстъпка дава намаление от 10 до 50% за вътрешните линии.

След като плати онлайн, клиентът получава на имейла си резервационен талон с всички данни за пътуването.

Виолина Димитрова пък ни демонстрира как се резервира и плаща билет за вътрешните линии.

Избираме страницата на etapgroup.com и маркираме, че искаме да пътуваме от София до Варна с автобус на “Груп Плюс” на 29 януари и да се върнем на 3 февруари. Излизат ни десет опции за пътуване в различни часове. Избираме да тръгнем от София в 11,30 ч, а от Варна да се върнем в 8,31 ч на 3 февруари. Цената е 54 лв.

При карти за вътрешните превози отстъпката от цената е 20% в едната посока.  Картите на “Юнион Ивкони” и “Груп Плюс”, които осигуряват намаление на цената по вътрешни линии.

Картите на “Юнион Ивкони” и “Груп Плюс”, които осигуряват намаление на цената по вътрешни линии.

Плащаме онлайн и получаваме имейл от фирмата.

Засега особеността е, че въпреки онлайн букинга преди пътуването ще трябва да се вземе билет на хартия от гишето на автогарата. През този месец системата ще се доразвие и с купуване на четци за автобусите. Тогава няма да е нужен хартиен билет. Пътникът може да се качи в автобуса с телефона си и четецът да сканира регистрационния му талон.

Другите новости от обединените брандове:

Пак от 1 февруари в посока Бургас

“Юнион Ивкони”

започва да

изпълнява

още 4 курса

“Груп Плюс” удължава вече съществуващи линии с още населени места. Така се следва моделът на разтваряне на палитрата от превози по часови диапазон и спирки. Идеята е в активното време за пътуване клиентът да получи максимум възможности, между които да избира.

Общата цел е да бъде предложена на клиентите достатъчно голяма като диапазон мрежа на услуги както като обем превози, така и като връзки по отношение на линии и часове.  Центърът работи 24 часа в денонощието.

Центърът работи 24 часа в денонощието.


     Пътуват по 100 линии у нас и

      по 50 в чужбина, имат 120 офиса

“Юнион Ивкони” изпълнява над 50 линии (отиване и връщане) седмично от София за Централна и Западна Европа, Гърция и Турция.

Автобусите на трите бранда - “Юнион Ивкони”, “Груп Плюс” и “Етап Адрес”, извършват пътувания по над 100 линии (отиване и връщане) дневно до 255 населени места в България.

“Юнион Ивкони” и “Груп Плюс” разполагат с над 70 офиса в цялата страна и с над 50 офиса партньорска мрежа извън страната.

Разнообразна е гамата от автобуси, като голяма част от парка на “Юнион Ивкони” и “Груп Плюс” е от нови машини с години на производство 2016 - 2018-а.

Двете фирми оперират с около 500 автобуса по вътрешни и международни линии.