По предварителни данни на Националния статистически институт през четвъртото тримесечие на 2019 г. общият индекс на оборота за сектор "Транспорт, складиране и пощи", изчислен от сезонни данни, се увеличава с 1.9 на сто спрямо третото тримесечие на 2019 година. По-значително увеличение се наблюдава при "Въздушен транспорт" - с 8.2 на сто, и "Пощенски и куриерски услуги" - със 7.7 на сто. Намаление е регистрирано само при "Воден транспорт" (1 на сто).

Общият индекс на оборота за сектор "Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; Далекосъобщения" нараства с 2.3 на сто спрямо третото тримесечие на 2019 година. Най-голямо увеличение е регистрирано при "Дейности в областта на информационните технологии" - със 7.3 на сто, и "Информационни услуги" - с 5.4 на сто. Съществен спад е отчетен при "Производство на филми и телевизионни предавания, звукозаписване и издаване на музика" (15.4 на сто) и "Издателска дейност" (13.3 на сто).

При "Други бизнес услуги" най-голямо повишение спрямо предходното тримесечие се наблюдава при "Туристическа агентска и операторска дейност; други дейности, свързани с пътувания и резервации" - с 2.3 на сто, и "Дейности по наемане и предоставяне на работна сила" - с 1.7 на сто.

По-значително намаление е регистрирано при "Архитектурни и инженерни дейности, технически изпитвания и анализи" - с 6.6 на сто, и "Административни офис дейности и друго спомагателно обслужване на стопанската дейност" - с 4.6 на сто.

През четвъртото тримесечие на 2019 г. общият индекс на календарните данни на оборота в сектор "Транспорт, складиране и пощи" нараства с 5.9 на сто в сравнение със същото тримесечие на 2018 година. Увеличение е регистрирано при всички дейности, като то е най-значително при "Воден транспорт" - с 42.5 на сто, и "Въздушен транспорт" - с 23.5 на сто.

Общият индекс на оборота за сектор "Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; Далекосъобщения", изчислен от календарни данни, е със 17.5 на сто по-висок през четвъртото тримесечие на 2019 г. в сравнение със същото тримесечие на 2018 година. Най-съществен ръст се наблюдава при "Дейности в областта на информационните технологии" (34.8 на сто), докато намаление е отчетено само при "Далекосъобщения" (3.7 на сто).

При "Други бизнес услуги" ръст спрямо четвъртото тримесечие на 2018 г. се наблюдава при повечето дейности, като той е най-голям при "Административни офис дейности и друго спомагателно обслужване на стопанската дейност" - с 18.1 на сто, "Дейности по почистване" - със 17.3 на сто, и "Юридически дейности; Счетоводни и одиторски дейности, данъчни консултации; Консултантски дейности в областта на управлението" - с 16.9 на сто. Намаление е регистрирано само при "Архитектурни и инженерни дейности, технически изпитвания и анализи" - с 6.7 на сто.