Икономическият ежедневник "Нафтемборики" публикува интервю с председателя на Камарата на хотелиерите в Гърция Александрос Василикос, който заявява, че четирите стълба, които ще осигурят оцеляването на туристическите предприятия в Гърция след пандемията, са щедри мерки за осигуряване на ликвидност, дългосрочни споразумения за банковите кредити, субсидиране на заетостта и конкурентни нива на ДДС в сектора.

Същевременно обаче "Нафтемборики" пише, че пазарът на бизнес имоти е бил ударен много силно от кризата с коронавируса, като голяма част от компаниите в Гърция, както временно затворени, така и с намален оборот, са заявили на наемодателите си, че няма да са в състояние да платят наемите си в пълен обем.

Сигнал за помощ изпраща и секторът на европейското корабоплаване (в който Гърция има водеща роля), който ще има нужда от по-голяма подкрепа от Европейската комисия, за да оцелее, както и от подкрепа и достъп до финансиране от страна на банките.

Под заглавие "Предизборна сцена след коронавируса" "Контра нюз" пише, че както в правителствените, така и в опозиционните кръгове се смята, че драматичните последствия от епидемията върху икономиката водят към предсрочни избори, най-вероятно в средата на септември, предаде БТА.

Според ежедневника "Катимерини" на основата на данните от специалистите правителството вижда "първа светлина в края на тунела" на пандемията, въпреки че се опитва да прави сдържани изказвания, за да не провокира масово неподчинение на гражданите срещу ограничителните мерки, особено по великденските празници. Във всеки случай се смята, че Гърция е избегнала "експлозивните" ситуации като тези, които са преживели драматично страни като Италия, Испания и дори САЩ. Същевременно две специалистки, професорът по пулмология и интензивно лечение Анастасия Котаниду и професорът по епидемиология Пагона Лагиу, предупреждават пред "Катимерини" за опасността тази позитивна картина да доведе до отпускане. Те предупреждават, че епидемиите са непредсказуеми и са достатъчни само няколко активни разпространители на болестта, за да предизвикат обрат и да заличат всичко постигнато в предишния период.

Свързаният със СИРИЗА вестник "Авги" пише, че опозиционната партия предлага хоризонтални мерки от около 15 процента от БВП за справяне с последствията от кризата с коронавируса. СИРИЗА обвинява правителството, че Гърция остава на опашката в Европа по отношение на средствата, отделени за тази цел - около 3,6 процента от БВП, докато Германия харчи за това 51,2 процента, Франция - 23,1 процента, Италия - 21,2 процента и Дания - 12,2 процента.