В момента нормалният живот и икономиката в Китай се възстановяват с бързи темпове. Откъде идва увереността на страната, че ще реализира тазгодишните цели за социалното и икономическо развитие? Ухан има своя специфичен отговор, съобщава Радио "Китай".

От 30 март започна възстановяването на бизнеса и търговията в града. В момента над 80% от магазините на търговската улица „Хандзие" са отворени.

Намаляването до минимум влиянието на епидемията върху обслужването на потребителите е най-важното за китайската икономика. Управата на Ухан предприе редица мерки в подкрепа на малките и средни предприятия. Подобна е ситуацията и на други места в Китай. С помощта на централното и местни правителства предприятията преодоляват трудностите.

С участието на Ухан се ускорява стъпка по стъпка възобновяването на производството в цялата страна. До 28 март 98,6% от големите индустриални предприятия са възстановили производството. До 9 април е възстановен и 70% от капацитета на повече от 76% от важните компании-износители. До 10 април над 80% от малките и средни предприятия са започнали отново производство.

Ухан, който бе засегнат най-сериозно от епидемията и дава своя принос за икономическото възобновяване на страната, показва поетата отговорност за „общността на споделената съдба" пред света. Един обединен и способен да превърне кризата във възможности Китай е уверен в осъществяването на целите за социалното и икономическо развитие за тази година и ще продължи да дава увереност и тласък на глобалната икономика.