Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков е представил пред браншови организации предприетите към момента мерки, имащи отношение към товарния и автобусния транспорт, съобщиха от пресцентъра на МТИТС.

По време на срещата е бил обсъден и Планът за възстановяване, както и формирането на национални мерки за начина, по който ще се инвестират средствата от фонда "Следващо поколение ЕС".

"Ние имаме амбицията да направим целенасочен инженеринг по отношение на мерки, свързани с транспорта, с ясното съзнание, че до момента няма такива браншово ориентирани. Ще мислим за допълнителни мерки и за оптимизиране на съществуващите. Съгласен съм, че трябва да се търси диференциран подход и ще направим такива предложения, за да бъде обхваната възможно най-голяма част от сектора", е отбелязал Росен Желязков.

Министърът е заявил, че предстои поредица от подобни срещи, на които да бъдат обсъдени всички проблеми и възможности пред сектора от административен и икономически характер.

На срещата са присъствали браншовите организации от тежкотоварните и автобусните превози.