Ако баскетболът е Вашият любим спорт, вероятно вече знаете, че спортният екип е задължителна част от играта.

При избора му е важно да заложите на удобство, комфорт и стил.

Но как да изберете най-добрите баскетболни екипи за Вашия отбор?

В тази статия ще Ви дадем няколко ценни съвета, които ще Ви помогнат.

Избор на баскетболна фланелка

Баскетболните екипи трябва да Ви позволяват да се движите лесно и да са Ви удобни. Така ще изпитате удоволствието от играта и ще отбележите страхотни резултати. Фланелката е неизменна част от баскетболния екип. Днес се предлагат различни модели от ултралеки тъкани, които са издръжливи и позволяват на кожата на играчите да „диша“, осигурявайки вентилация. Това е много важно, за да се чувствате добре по време на мача и да играете с удоволствие. Добрата фланелка предпазва играчите от прекалено изпотяване и неудобство.

Баскетболни шорти

Шортите са друга важна част от баскетболните екипи.

Баскетболните шорти обикновено имат вътрешен слой, което също позволява на кожата Ви да „диша“ и предотвратява наранявания и ожулвания. Гумената лента на талията не трябва да бъде прекалено стегната, иначе ще причини дискомфорт на играчите, а това ще се отрази на резултата.

Дължината варира, но като цяло по-дългите баскетболни шорти поддържат топлината на бедрата по време на игра и предотвратяват мускулни крампи.

Баскетболни обувки

Нито един баскетболен екип не е завършен, ако към него не прибавите правилните спортни обувки. Когато играете баскетбол, е важно да носите обувки, които осигуряват добра опора на глезена. Ако не са Ви удобни или Ви стягат, могат да причинят наранявания, особено ако не предоставят достатъчно стабилност.

В никакъв случай обувките за баскетбол не трябва да са прекалено стегнати. Те трябва да позволят на крака да има някаква гъвкавост и да може да маневрира.

Избор на баскетболни табла

Баскетболното табло е важно оборудване, без което просто няма как да практикувате своята любима игра, без значение дали ще играете на закрито или в зала. То представлява вертикална дъска с прикрепен кош, състоящ се от мрежа, окачена от обръч. Най-често се изработва от плоско твърдо парче от плексиглас или от закалено стъкло.

Когато избирате баскетболно табло, трябва да вземете предвид това кой ще практикува този спорт- малки деца, тийнейджъри или възрастни. Размерите са разнообразни и можете да изберете най-подходящия за Вас и останалите играчите. Всичко зависи от това дали ще играете с приятели, ще тренирате професионално или ще се забавлявате заедно със своите деца.

На пазара се предлага разнообразие от баскетболни табла. Някои от тях се монтират на стена, други са свободностоящи, със специална, стабилна конструкция или закрепващи се в пода.

Винаги избирайте баскетболни табла, които са изработени от здрави и устойчиви материали, за да си гарантирате сигурност и удоволствие от играта!