Властите в Северна Македония решиха хронично болните и родителите на деца до 6 години да се върнат на работа от 23 септември, съобщава в. "Слободен печат". Тези от тях, които не могат да работят заради здравословното си състояние в момента, трябва дотогава да се снабдят със съответните документи. Правителствената пресслужба съобщи, че решението за връщане на родителите на деца до 6-годишна възраст е взето, селд като детските градини бяха отворени отново. Правителството е решило още групите за деца до 2 години да включват максимум 12 деца и 2 служители на смяна. Вестникът отбелязва, че в страната все още са в сила носенето на маски, спазването на дистанция от 2 метра и забраната за големи събирания, предава БТА.

Парламентът приключи с формирането на работните си комисии и групи, а решението за избор на заместник-министри ще бъде взето най-вероятно на 20 септември, пише в. "Независен весник". Премиерът Зоран Заев е казал, че е готов да представи имената на кандидатите за заместник-министри в парламента. Заев каза, че в момента не може да каже имената, защото не всички от тях са потвърдени от коалиционните партньори.

В. "Нова Македония" съобщава, че опасни отпадъци от винилхлорид мономер от предприятие ОХИС са подготвени за транспортиране. Прехвърлянето на отпадъците в цистерна и транспортирането им са поверени на френска компания, която има дългогодишен опит в боравенето с опасни отпадъци, а крайната дестинация на транспорта е Германия. Министерството на околната среда съобщи, че до 2 март тази година са реализирани 3 от общо 5 планирани износа на опасни отпадъци. 55 от общо 80 тона отпадъци са транспортирани в Швейцария. Останалото количество е вече подготвено за износ и се очаква да бъде транспортирано през следващите две седмици.