"Защо е този зор да паникьосваме хората и да затваряме? Нужно ли е да затворим завода – напротив, трябва да работите, да продължавате да давате високи заплати и хората, които работят тук, да си тръгват с оптимизъм". Това заяви премиерът Бойко Борисов, който заедно министъра на икономиката Лъчезар Борисов инспектираха завода КЦМ в Пловдив, става ясно от видео, публикувано във фейсбук профила на министър-председателя.

"Ковид пандемията изисква оптимизъм, а какво казват от МВФ - подем на производството в България", цитирайки данни от фонда.

"Трябва да го преодоляваме, за да може да догодина пак да пишат, че България се справя добре. Благодарение на такива като вас, само България върви добре, уточни той.

 "4000 миньори работят в мините и всичко работи на макс, на износ", каза премиерът. 

Директорът на завода обясни на министър-председателя инвестициите в района, а премиерът от своя страна заяви, че 260 млн. лева ще бъде инвестицията за завода, заяви Борисов.

"Затова ни е важна инвестицията - цветните метали ще са необходими при всички нови технологии", каза още премиерът, като допълни, че до 2050 г. трябва да има нула емисии.

Министър Лъчезар Борисов заяви, че икономическото министерство оказва помощ, като връчи два сертификата на представител на завода.