До няколко месеца започва строителството на футуристичен град, в който няма да има улици и автомобили, а енергията за живота в него ще е изцяло от възобновяеми източници. Той ще е в Саудитска Арабия и планът за него бе разкрит от престолонаследника Мохамед бин Салман.

Ще се нарича The Line, ще е високотехнологичен и ще представлява линия с дължина от 170 км, свързваща брега на Червено море със северозападната част на страната. Иновативният град ще е част от амбициозния проект Neom, който ще е напълно автоматизиран регион, включващ части от Саудитска Арабия, Йордания и Египет.

Животът на обитателите на The Line ще е съсредоточен в общности, наречени "Градски модули". Затова те няма да имат нужда от собствени автомобили, просто всичко, което им трябва, ще е на 5 минути пеша. Междумодулните връзки ще бъдат подсигурени от метролиния, превозни средства, управлявани от изкуствен интелект, високоскоростен подземен товарен транспорт.
Технологично комуникациите, системите и живота в града ще са разделени на три нива. Над земята е мястото на пешеходците, следва първо подземно - сервизно, подсигуряващо инфраструктурата. Най-дълбоко ще е разположен "гръбнакът", където ще е транспортната система.

Предвижда се в града да живеят до 1 милион души, а разстоянието от 170 км от единия до другия край да се преодолява за 20 минути.
Проектът NEOM бе представен през 2017 година, като част от идеят на Саудитска Арабия Vision 2030 за диверсификация на икономиката и намаляването на зависимостта на страната от петрола.