Всички разходи за 3-дневния ни престой в Слънчев бряг са за сметка на данъкоплатците, казва Лидия Гимишева

Когато в пандемията кметовете на селата в община "Родопи" събират дарения за елементарни нужди, администрация и общински съвет отиват на тридневна изнесена сесия в 5-звезден хотел на Слънчев бряг.
Това написа възмутена общинската съветничка Лидия Гимишева. И определя воаяжа като срам, повтаряйки думата три пъти.
Съветниците ще отседнат в хотел "Imperial Palace Hotel" на метри от вълните. Там има сауни, СПА и всякакви глезотии. Нощувка за двама струва 182 лева, а за съветниците от "Родопи" е по 55 на човек.
"Кога селата са в окаян вид и на места липсва питейна вода, това е груба арогантност. Всички разходи по тридневния престой са за сметка на данъкоплатеца", категорична е Гимишева. Лидия Гимишева

Лидия Гимишева
Тя буквално е изумена.
"Община Родопи, в която съм съветник обяви следващата сесия в к.к. СЛЪНЧЕВ БРЯГ. Категорично отказвам да бъда част от сценарий, познат на нашите жители от 90-те години, когато сесиите се правеха по курорти и дори извън страната. Времената за тази практика обаче отминаха, гражданското общество се е събудило вече и хората са непримирими към подобно отношение. Зародилите се комплекси, в онези стари години и несбъдната детска мечта на някой да бъде кмет в община Родопи в този момент проличава, но през публичния ресурс", пише Гимишева, която на последните избори беше кандидат за народен представител от "Изправи се! Мутри вън!".
Тя отказва да присъства на въпросната изнесена сесия, защото смята, че е свикана незаконосъобразно. Публикуваната покана нямала посочи място на провеждане, което възпрепятства правото на всеки гражданин да присъства на заседанията. "Явно само избран кръг от хора са информирани за мястото на сесията. Това да не е тайно събрание или революционен комитет?", пита Гимишева.