По време на трите почивни дни за празника Дуану, известен още като Фестивал на драконовите лодки (12-14 юни), общо 89,136 милиона местни туристи са пътували из страната, което е ръст от 94,1% на годишна база и възвръщаемост до 98,7% за същия период преди епидемията.

Туристическите приходи за периода достигнаха 29,43 милиарда юана, което е ръст от 139,7% на годишна база, сочат данните на Министерството на културата и туризма, цитирани от Радио Китай.

Броят на туристите, които са избрали да пътуват около градовете, е най-висок и представлява 29,1%; тези които са предпочели градски и крайградски паркове са 34,4%, а 88,6% от туристите са пътували в рамките на 300 километра.

„Фолк обичаи + родители-деца“, „Фолк обичаи + приключение“, „Фолк обичаи + проучване“ и други тематични дейности са били най-търсени от семейства и млади туристи. Продажбите на билети за „червени“ туристически атракции в мрежата са се увеличили с 60% за същия период. Управленията на туристическите забележителности и местните власти придават голямо значение на безопасността и превенцията и контрола на епидемията. Досега не са се случили сериозни инциденти и туристическият пазар е стабилен, съобщиха от съответното ведомство.