Персонализирана предна камера с двоен сензор, персонализиран видео режим за влогове и пълно зареждане за 20 минути. Плюс качествен OLED екран, висока производителност и ефектен дизайн. Звучи повече от добре, нали. Всъщност така на кратко може да се опише новият Huawei nova 10 Pro. А него ще го познаете по кръга, а и вас също ще ви познаят - веднага ще се отличите от сравнително стандартния външен вид на повечето смартфони.

Дизайн

Дизайнът e повече от ефектен. Huawei nova 10 Pro определено е един от най-интересните телефони, появили се тази година, с големият Star Orbit Ring на камерата. Тя е обградена от ринг в златисто и сребристо, което определено не може да не бъде забелязано. Гравюри около пръстена имат за цел да привлекат светлината и погледите на околните.

Първоначално може да си кажете - хей, това е за млади хора, но всъщност превръща телефона в подходящ за всеки, защото прилича по-скоро на моден аксесоар, отколкото на класически смартфон. Със сигурност задачата да бъдеш In-nova-tive и да създаваш шикозни изживявания и изпълнена.

Присъства и традиционната за Huawei телефоните ергономична форма със заоблени линии и извит дисплей. А изключително тънкия корпус с дебелина от едва 7,88 милиметра прави nova 10 Pro изключително удобен за работа дори с една ръка, а и побирането му във всеки джоб или чанта.

Стани инфлуенсър

Впечатляващи са функциите на камерата на Nova 10 Pro. Двойната предна включва основен 60MP ултраширок сензор с автофокус, разпознаване на четири лица и 100-градусово зрително поле. В допълнение към това има вторична 8MP камера за близък план. С нея може да се направи двукратно оптично и 5-кратно цифрово увеличение при селфи. А това са функции, които може да се открият в основния заден сензор на флагмански телефон.

Сензорът за мащабиране разполага с няколко нетипични функции, включително възможността за увеличаване и намаляване по време на видео. Има и режим на запис с двоен изглед, който ви позволява да настроите екрана да показва и улавя това, което два от сензорите записват едновременно. Така веднага може да започнете да преподавате видеоуроци например за гримиране.

Може да се направят настройки за използване на всеки един от предните или задните сензори на камерата във всяка комбинация, която желаете. Основният 60MP сензор предлага невероятни гъвкави опции, снимките са с ярки цветове и чисти детайли, с много добро боке, където фонът е леко замъглен.

Една от впечатляващите функции и Follow Focus - режим, който позволява настройка на камерата така, че автоматично да фокусира върху един човек, когато снимате видео. Камерата ще го следва, замъглявайки околния фон, докато се движи. Какво по-хубаво може да се иска, за да станеш истински инфлуенсър или просто да се забавляваш. С режим Super Macro пък може да се фокусира точно на разстояния от едва 2 см.

Да заредиш само за 20 минути

Huawei nova 10 Pro се захранва от батерия с капацитет 4500 mAh, което е повече от достатъчно за телефон с такъв размер. Още повече, че издържа 11 часа непрекъснато сърфиране в мрежата с едно зареждане. Но това, което наистина впечатлява, е поддръжката на 100W Huawei SuperCharge. Благодарение на технологията е възможно телефонът да бъде зареден до 100% само за 20 минути. Да не забравяме, че много други телефони се борят да надхвърлят 45W зареждане.


Екран като за кино

6,78-инчовят OLED екран може ви кара да се чувствате като на кино - виждате всеки детайл достатъчно ясно. Има висока честота на опресняване, която може да бъде настроена на 120Hz или 60Hz. Използването при 120Hz показва изключително гладка и безпроблемна работа.

Геймърите няма да останат разочаровани с новия Touch Turbo 2.0. А с разклащане на телефона се задейства съответната клавишна операция, което подобрява потребителското изживяване на мобилните игри. За разкош има и Stereo Dual Speakers с ултраширокото звуково поле на Histen.

Huawei nova 10 работи с EMUI 12 и предлага собствения магазин на Huawei за приложения AppGallery, където изборът непрекъснато расте, както за най-популярните глобални приложения, така и за изключително важните локални като банки, други финансови услуги, мобилни оператори, приложения за шопинг и резервации, таксиметрови услуги, медии, платформи за развлекателно съдържание и други. Вградената търсачка позволява бързо да се откриете това, което ви интересува, и искате да ползвате.

А ако все пак не намирате нещо или не е с пълната си функционалност, ако например е силно зависимо от услугите на Google, от Appgallery можете да изтеглите приложението Gspace и през него да инсталирате това, което ви трябва,

Заключение

Huawei nova 10 Pro е великолепно изглеждащ телефон, пълен с иновативни функции, които го правят подходящ за всеки. Предварителните продажби в България вече започнаха. До 2 октомври 2022 г. всеки, който поръча един от двата модела nova 10 или nova 10 Pro, ще ги получи в комплект с безжичните слушалки с активно шумопотискане Huawei FreeBuds Pro 2, разработени съвместно с Devialet. Цената на nova 10 Pro е 1249 лева, а nova 10 се предлага за 999 лева.

Huawei nova 10 работи с EMUI 12 и предлага собствения магазин на Huawei за приложения AppGallery, където изборът непрекъснато расте, както за най-популярните глобални приложения, така и за изключително важните локални като банки, други финансови услуги, мобилни оператори, приложения за шопинг и резервации, таксиметрови услуги, медии, платформи за развлекателно съдържание и други. Вградената търсачка позволява бързо да се откриете това, което ви интересува, и искате да ползвате. А ако все пак не намирате нещо или не е спълната си функционалност, ако например е силно зависимо от услугите на Google, от Appgallery можете да изтеглите приложението Gspace и през него да инсталирате това.

Дизайнът на камерата превръща телефона в моден аксесоар, с която няма да останете незабелязан.
Дизайнът на камерата превръща телефона в моден аксесоар, с която няма да останете незабелязан.