Secret Gardens в „Лозенец“ се нарежда сред най-луксозните проекти в Европа

Проектът на строителната компания BLD Secret Gardens получи най-високото отличие в категорията „Жилищни сгради с над 20 апартамента“ на European Property Awards 2022-2023 г. Те са част от най-престижния световен форум в сферата на архитектурата, интериорния дизайн и недвижимите имоти - International Property Awards (IPA).

На специална церемония в Лондон, която се проведе на 27 октомври 2022 г., Димитър Савов, управител на BLD, прие с гордост отличието от името на целия екип.
Това е третата поредна международна награда за BLD за емблематичния проект Secret Gardens, който ще се нареди напълно заслужено сред водещите луксозни жилищни комплекси в цяла Европа.

Проектът впечатлява с отична локация в аристократчината част на Лозенец, стилна архитектура, безкомпромисно качество на строителството, красива градина и добавена стойност за клиентите, които получават дом в луксозна среда и общност. Комплексът е разположен в най-тихата част на „Лозенец“ - близо до Семинарията, Математическия факултет и сгради на посолства, на вътрешна тиха улица, с лесен достъп до центъра.

Наградата от European Property Awards е изключително престижно международно отличие за постижения в областта на жилищното строителство, архитектура и дизайн.

Основни представители на журито бяха Лорд Кайтнес, Лорд Бест и Лорд Уейвърли, членове на Камарата на Лордовете в британския парламент. Управителят на BLD Димитър Савов (вторият отляво) получи отличието на European Property Awards 2022-2023 г.

Управителят на BLD Димитър Савов (вторият отляво) получи отличието на European Property Awards 2022-2023 г.

Конкурсът European Property Awards, като кръг от наградите International Property Awards, представлява един от най-мащабните, авторитетни и международно признати наградни форуми. Проектите бяха оценени от жури в състав от 80 независими и световноизвестни имена в сектора. Сред водещите критерии при избора на победителите са характеристиките на проекта по отношение на дизайн, качество, удобства, използвани иновации, оригиналност, както и отличителни елементи за устойчивост и опазване на околната среда.

Това, което отличава проекта от всички останали на пазара, е фасадата от естествен варовик и изключителното качество на вложените материали във всеки етап от строителството.

В цената на всеки апартамент са включени индивидуална термопомпа, която решава отоплението и охлаждането на всяко жилище. Електрически външни щори и комарници на всеки прозорец както и 3-годишната безплатна поддръжка на сградата са допълнителен плюс за обитателите й.

Сградата е с ограничен достъп с 24-часова рецепция, има специално обособен фитнес за собствениците, както и зала за събития.

Всъщност една трета от площта на проекта представлява градина, а партерните апартаменти са със собствени озеленени дворове. Апартаментите са проектирани с просторни дневни, обособени кухни и баня към всяка спалня, с широки пространства за дрешници в коридорите.

Secret Gardens е най-отличавания проект в 15-годишната история на строителната компания BLD. Миналата година той бе отличен и във Варшава на наградите CEE Investment and Manifacturing Awards с отличието Residential developer.