Градинските мебели могат да добавят последния щрих към вашето перфектно оформление на градината . Те могат да се използват за създаване на интересна фокусна точка, красива пътека, артистичен флорален център или идеално място за почивка със семейството и приятелите.

Най-добрият начин да подходите към декорирането на вашето външно пространство е да го третирате като всяка друга стая и да създадете различни зони за различни приложения (ако пространството позволява). Лесно е да направите това чрез поставянето на мебели; използвайте външен диван като визуална бариера, за да определите жилищна зона или създайте уютна фокусна точка с огнище или камина и шезлонги. Ако нямате текстурно прекъсване между тревата и настилката или различни нива, използвайте повдигнати лехи и свободностоящи саксии, за да помогнете за зонирането на градинските „стаи“.

Така че, ако сте преобразили градината си, но чувствате, че все още нещо липсва, защо не използвате някои от следните за вдъхновение:

Перголи

Перголата е дървена или метална конструкция с повдигнати греди, които поддържат дъговиден или плосък перголарен покрив.

Има различни разновидности на перголи, включително единични, двойни и ъглови перголи. Необходимият тип ще зависи от наличното пространство и желания вид.

Огледала

Те могат да бъдат с всякаква форма, размер или стил и могат да преобразят всяка градина. Отразяващият аспект може да даде илюзията за допълнителна светлина и пространство и може да създаде фокусна точка в градината.

Можете дори да рециклирате домашно огледало, като го обработите за защита срещу атмосферните влияния, или да направите такова с помощта на акрилни огледални листове.

Пейки

Градинските пейки могат да бъдат направени от дърво, метал, камък или комбинация от трите. Независимо дали предпочитате рустикалния, античен вид или ултрамодерен, сложен или семпъл, има пейки за всяка тема.

Ратан

Мебелните комплекти от ратан са създадени с помощта или на естествени ратанови палми, или на синтетичен ратан, които са изтъкани плътно една до друга.

Тези стилни комплекти имат голямо разнообразие от артикули за завършване на всяка градина, включително дивани, маси за хранене, маси за кафе, шезлонги, табуретки и столове.

В зависимост от това колко сте склонни към приключения, много от горните идеи могат да бъдат направени от нулата и боядисани и украсени по ваш вкус.

Резервирайте почивка у дома с най-добрия сезонен градински аксесоар: шезлонг. Стига да имате място за съхранение, за да ги поддържате сухи през зимата, няма нищо по-различно от вълнението от пухкава плажна кърпа на шезлонг и чаша нещо студено.

Комплекти градински мебели

Комплекти градински мебели VidaXL- За истински лукс на закрито и на открито и популярност сред приятелите, поклонници на слънцето, диванът на открито е частта, която трябва да купите. Защо да седите пред телевизора в слънчев ден, когато можете да се излежавате навън с книга? Градинският диван също е наистина полезен начин за зониране на отделни зони в по-голяма градина, тъй като създава визуален разделител на пространството.

Вашата градинска маса ще привлече огромно количество внимание, така че определянето на правилния стил за размера на вашето пространство и начина, по който ще го използвате е от решаващо значение, доминирането на масата за хранене на открито също е причината, поради която си струва да инвестирате в стил, който обичате. Предимство от закупуването на вашата маса отделно – вместо в комплект – е възможността да комбинирате масата и столовете си, за да създадете вида, който искате.