Audi и Porsche изтеглят 6676 електрически коли поради потенциална опасност от пожар, заради възможен теч вътре в батерията. Audi и Porsche планират дилърите да проверят всеки един автомобил и ако е небходимо да се премине към скъпата мярка за подмяна на цялата батерия.

Според Porsche за първи път са разбрали за проблема през 2022 г. поради съобщения за "намалени стойности на изолация“ в някои батерии в модела Taycan. Установено е, че проникването на течност е основният виновник. През септември 2022 г. от компанията инсталираха уплътнител Teroson в производството на батерии при доставчика, за да реши проблема. През март Porsche получи съобщение, че някои автомобили извън американския пазар все имат проникване на течности в акумулатора.

"Порше" изтегля 4777 бройки Taycan, всички от моделната година 2023, във всички стилове на каросерията. Освен това Audi изтегля обратно във фирмените сервизи за безплатен преглед 1899 бройки от моделите e-tron GT и RS e-tron GT, също от тази година.

Производители предполагат, че само 3 процента от общо 6676 автомобила (приблизително 200 коли) имат действителен проблем и са за смяна на батерията.