Министърът на транспорта Георги Гвоздейков остава в старата сграда на "Дякон Игнатий". Вероятно Главчев е преценил, че и в служебния кабинет той има да довършва не малко неща. 

Предстои новият стар министър на транспорта да затвори сделката за доставка на обновените 76 немски вагони втора ръка, който до средата на месеца да бъдат платени, а първата композиция да пристигне в края на месеца.  В понеделник правителството даде 32 млн. на БДЖ, с които те да бъдат платени.

Предстоят преговори с испанската фирма "Талго" за нови 20 вагона за дълго разстояние, които са за над 1,2 млрд. лв. Процедурата за новата обществената поръчка за доставка на 35 електрически мотриси предстои да бъде възобновена на етап подаване на оферти. Изобщо търговете за доставка на нови влакове за близо 3 млрд. лв. по плана за възстановяване трябва скоро да приключат с договори, за да не бъде изпуснат срокът за усвояване на парите - края на 2026 г. 

Предстои да бъде стартирана и процедурата за избор на нов превозвач превозвач за извършване на обществени превозни услуги с железопътен транспорт за 15 години напред.  В края на 2024 г. изтича договора на БДЖ. 

Гвоздейков посрещна първия хеликоптер, но остават да пристигнат останалите 5, както и да стартира самата система за спешна помощ по въздух.