Български шофьор е получи глоба по пощата за превишена скорост от Германия без да е бил изобщо с колата си в тази държава. За това съобщи самият потърпевш във фесбук групата "Къде е камерата на КАТ днес?".

"Получих писмо от Германия с глоба за превишена скорост, без да съм ходил там, или да съм давал автомобила си. В писмото има снимка на част от автомобил, предно стъкло с един мъж зад волана. На отделна снимка е само номера, съвпадащи букви и цифри, но друг изглед и без българското знаме отстрани. Някой с подобен проблем и съвет", пише потърпевшият Владимир Павлов в социалната мрежа.

Според много от коментиращите под поста номера на колата от "честитката" от Германия не е български, а украински, които много си приличат с нашите регистрационин табели.

С нов пост във фесбук потърпевшият уточнява какви мерки е предприел, за да не плаща глобата.

"С имейл оспорих идентифицирането на автомобила от снимката, като мой. Изпратих снимка от моя автомобил с преден номер и ги посъветвах да поискат информация от българските власти дали автомобилът ми е напускал страната през последната година. С имейл уведомих и ГДНП за случая, като поисках да повдигнат въпроса за индентификацията на номерата в Европейския Съюз от пътните камери, като им изпратих копие от немското писмо. Писмото до мен е изпратено от служба "Глоби" към администрацията на малък град в Германия, не от Пътна полиция", обяснява Павлов.