Време е БСП да приземят кораба, стига с лунния пейзаж по "Тракия"

На последното заседание на кабинета "Борисов 2" бе увеличен ресурсът на националната програма за саниране на 2 млрд. лв. Това съобщи министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова. С допълнителният 1 млрд. лв., за който има съгласие на парламента, а вече и решение на правителството в оставка, може да продължи изборът и сключването на договори с изпълнители, които да обновяват сградите. Програмата бе спряна с писмо на Павлова преди месец, която посъветва кметовете да не сключват договори, тъй като единият милиард е изчерпан, а не се знае какво ще последва. Сега процесът се отпушва, Павлова смята, че програмата трябва да продължи напред и че вторият милиард не е достатъен за обновяването на сградния фонд в страната.

По повод изявленията на БСП за състоянието на пътищата, Павлова заяви, че те безплатно използват медийното време, дефилират и правят внушения. "Днес темата им е т.н. лунен пейзаж по магистрала "Тракия". Ако използваме тяхната космическа терминология, мисля, че е време да приземят кораба и да се осъзнаят, защото фактите са видими. Двете правителства на ГЕРБ достроихме три магистрали, ремонтирахме пътища, извадихме проекти, забатачени от тях, включително от правителството на Орешарски. Да, отварят се дупки след зимата по старите участъци от пътищата, тези, които не са ремонтирани от много години. Тези, които ремонтирахме са в добро състояние. Пътната агенция приключи със запълването на дупките по "Тракия". По новоремонтираните дупки няма," каза Павлова.

Усилията на агенцията са да се запълнят дупките със студена асфалтова смес по основните направления. Надявам се това да продължи и при служебния кабинет.

По избора на изпълнител на умастъка от Ябланица до Бояза на "Хемус", пътната агензция го прави с открити обществени поръчки, с ясни методики, и след това имаме компенетни органи, при обжалване могат да се произнесат, другото е в сферата на фантазиите и популизма и опитите да се омаскарява. Очевидно БСП ще залагат да опити за компромати, омаскаряване и опетняване на опоненти. Нашата позиция е, че ние ще водим позитивна кампания, ще предлагаме мерки как да надграждаме.