“Булгартрансгаз” започва основен ремонт на един от магистралните газопроводи към столицата и Божурище. Той ще започне в 8 часа във вторник и ще продължи до следобедните часове на четвъртък, съобщиха от компанията.

По време на ремонта има голяма вероятност тецовете на столичната топлофикация да останат без гориво, което ще ги принуди да спрат подаването на топла вода към абонатите си.

Ремонтът се случва във време, в което и без това почти половината от столицата е без топла вода заради профилактични ремонтни дейности на софийската топлофикация.

Без топла вода до четвъртък са на практика всички южни, западни и част от северните райони на столицата. Режимът обхваща целите комплекси “Люлин” и “Надежда”, плюс кварталите “Гевгелийски”, “Западен парк”, “Илинден”, “Сердика”, “Красна поляна”, “Славия” “Бъкстон”, “Борово”, както и кварталите от двете страни на булевард “България”.

Малко след като свършат тези ремонти - от 30 август до 11 септември, спира работа и ТЕЦ “София - изток”, което ще остави без топла вода и цялата източна част на София: “Дружба”, “Младост” и останалите райони.