Смяната в ръководството ще стане на 1 май 2019 г.

Теодора Петкова ще замени Левон Хампарцумян като председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк. Промяната влиза в сила на 1 май 2019 г., съобщиха от финансовата институция.

Петкова е настоящ риск директор на банката и член на УС на УниКредит Булбанк.

През следващите няколко месеца Хампарцумян ще работи заедно с Петкова за плавен преход към новото управление. Той остава ангажиран с банката и ще поеме надзорни функции, след като от 18 години е начело на финансовата институция.

“Левон Хампарцумян е доказан визионер в българския банков сектор. За мен и за “УниКредит” е чест, че работим заедно. Той е най-дългогодишният лидер на банка от групата, което показва високата оценка за неговата работа. Под негово ръководство УниКредит Булбанк е пазарен лидер вече почти две десетилетия и активен участник в икономическото развитие на България” , коментира Карло Вивалди - директор на “УниКредит” за Централна и Източна Европа. Той оценява положително новината, че човекът, който ще замести Хампарцумян на поста, е избран от сегашния екип на банката.

“За мен е чест да бъда част от общността на “УниКредит”. Гордея се с постигнатото от клиентите ни и от колегите ми. УниКредит Булбанк е силна, стабилна и добре подготвена за бъдещ растеж и съм убеден, че Теодора е правилният човек да продължи този път и да води банката напред”, коментира Левон Хампарцумян.

“Много съм щастлива за възможността и за предстоящата ми работа с екипа, с който ще надграждаме успеха на УниКредит Булбанк”, каза Петкова.

Теодора Петкова
Теодора Петкова