20 студенти от Минно-геоложкия институт получават стипендии от “Минстрой холдинг.” В присъствието на бившия ректор проф. д-р Любен Тотев и на сегашния проф. д-р инж. Ивайло Копрев, документите на младежите връчи лично човекът с най-много титли Николай Вълканов - председател на Съвета на директорите на “Минстрой холдинг”, председател на Българската минно-геоложка камара, зам.-председател на Конфедерацията на работодатели и индустриалците в България, професор, доктор на техническите науки, инженер.

“Избрали сте правилния ВУЗ, завършващите други висши училища трудно си намират работа, а при нас има глад за хора. Нашият бранш носи 5% от Брутния вътрешиен продукт на страната. А миньорството отдавна не е това, което беше. Тежкият физически труд под земята е минало”, окуражи младежите Вълканов.

“Наши хора работят и над земята, строят метро, тунели, сгради”, изброи Вълканов. И изпрати младежите с думите: “Ако имате какъвто и да е проблем или нужда от съвет, винаги можете да се отбиете тук, добре сте дошли”. В отговор той получи лична покана за новогодишния бал на института и обеща, че ще бъде там.

Пред “24 часа” шефът на един от най-големите холдинги у нас обеща да продължи традицията- вече трета година да избира по успех най-добрите първокурсници от института и да помага за тяхното обучение.

Той е категоричен, че бизнесът и висшите училища трябва да бъдат заедно в битката за това млади хора да учат тук и да остават тук.