Лидерът на "Демократична България", който подаде оставка след лошите изборни резултати на коалицията, Христо Иванов е включен като министър на правосъдието в проектокабинета на "Продължаваме промяната".

Това твърди сайтът "Офнюз", позовавайки се на участници в преговорите.

В правителството остават и служебните министри Бойко Рашков на вътрешните работи и Николай Денков на образованието.

Премиер ще е Кирил Петков, а Асен Василев ще е финансов министър. Както "24 часа" писа ПП отказват да преговарят единствено за финансовото министерство.

Както вече е известно номиниран за външен министър е Даниел Лорер от ПП, за коалицията на Петков и Василев е и транспортното министерство начело с Николай Събев.

От хора на Петков и Василев ще се управляват и министерствата на иновациите (Деница Симеонова) и на енергетиката (Радослав Рибарски).

БСП ще получи социалното министерство, където министър ще стане депутатът Георги Гьоков. Той от няколко парламента неизменно е в социалната комисия.

За социалистите ще е и здравеопазването, където министър щял да бъде Георги Михайлов. Рашков също щял да се води от квотата на БСП.

ИТН пък вземат постове за Пламен Абровски (земеделие) и Любомир Каримански (икономика). Според информация на "24 часа" обаче за Каримански е договорено да оглави БНБ.

Борислав Сандов от ДБ щял да вземе екологията.