Британската софтуерна компания с над 10 000 служители по целия свят Endava планира разрастване у нас и продължава с активното наемане на IT специалисти в Русе. Това стана ясно от срещата между нейни представители и кмета Пенчо Милков, съобщават от общината.

„Русе притежава невероятния потенциал тук да се развиват именно високотехнологични компании“, приветства ги кметът.
Той сподели, че от тази година за всеки третокласник в общината е осигурено обучение по роботика и кодиране, а в детските градини се въвежда и иновативното Lego обучение.

„През изминалата година постигнахме 50% ръст в офиса на Endava в София. Планираме растеж както в София, така и извън нея, а Русе е ключова за нас локация“, каза Славомир Андреев, който оглавява една от големите технически дисциплини в Endava - Applications Management, и отговоря за офиса на компанията, който ще бъде отворен в дунавския град съвсем скоро.
Екипът вече работи с опитни IT специалисти от града и очаква бързо да привлече още такива.

В края на 2021 компанията премина трайно към хибриден работен режим в отговор на нуждите на служителите ни за по-голяма гъвкавост и възможност да работят както от дома, така и от офиса“, разказа Даниела Назим, мениджър за човешките ресурси на фирмата. Според нея този начин на работа позволява да гарантират не само сигурността, но и свободата на движение, а една от придобивките им е възможността за работа до 20 дни годишно от чужбина.