"Новото ръководство не е вписано, нямаме идея за какво разследване става въпрос", заяви шефът на "Булгаргаз" Николай Павлов в предаването на БТВ "Лице в лице".

"Засегнали сме огромни частни интереси, лъжа е, че "Булгаргаз" е отказал евтини количества азерски газ - заяви той. - Обратно е, договорът бе спасен, тъй като липсва газопровода, избегнати бяха милиони долари неустойки, които държавата трябваше да плаща и успяхме да докараме възможните количества азерски газ. 

Знаете ли коя е една от най-ниските цени в ЕС? В България и това се вижда от картата на ЕК - България е в най-светлата част, само Италия и още две страни могат да се мерят с нас. Лъжа е, че сме изнасяли евтин газ от Чирен." 

На въпрос очаквал ли е подкрепата от страна на президента Румен Радев, той каза: "Той има принципна позиция." На въпрос говорил ли е с него, той каза, че не може да коментира, както и че имат подкрепата на всички партньори. 

"Не очакваме да бъдем възстановени, но тази атака срещу държавното дружество е безпрецедентна, надявам се, че няма да се стигне до фабрикуване на фалшиви доказателства," допълни той.