Човекът, който спечели над 1 милиард долара от лотарията „Мега Милиони” в Съединените щати, още не е потърсил парите си. Това обявиха организаторите, след като стана ясно къде е продаден печелившият билет. Печалбата в крайна сметка беше един милиард и 340 милиона. Сумата е по-голяма, защото в последните часове преди тиража е имало много купени билети, съобщава Нова тв.

Бензиностанцията, на която щастливецът е купил печелившия билет, се намира в предградията на Чикаго, недалеч от международното летище. Телевизионни екипи и любопитни граждани започнаха да се събират на мястото.

„Победителят още не се е свързал с нас. Дори не знаем дали е наясно, че е спечелил, така че призоваваме всички - проверете билетите си”, каза Харолд Мейс, директор на лотарията за щата Илинойс.

Сега притежателят на билета ще трябва да направи важен избор. Дали да вземе цялата сума под формата на вноски за 29 години или да вземе малко под 800 милиона долара наведнъж.

„Победителят има 12 месеца да си потърси печалбата и 60 дни да избере между изплащане или по-малка сума наведнъж", допълни Мейс.

След като вземе парите, щастливецът ще трябва да плати стотици милиони данъци. В Съединените щати печалбите от лотарийни игри се третират като всеки друг доход и федералното правителство взима 24 процента от сумата. Щатът Илинойс също ще вземе една част, но това облагане е под 5 процента и няма да се отрази значително.