С пореден  медиен успех групата променя позицията си на радиопазара

От 1януари 2023г. Fresh Radio Group, под шапката на което са Радио Fresh!, Радио FM+ , Z-Rock и Melody, добавя ново радио към своето портфолио „Класик А“ - новата радиопрограма за класическа музика, която се излъчва  на УКВ 88.0 MHz в София.

Изпълнителният директор на Fresh Radio Group, Васил Димитров, създава през 1994 г.  първото у нас радио за класическа музика – Classic FM.

То стартира на честотите на радио Свободна Европа в България като 18 часова програма. Впоследствие, в партньорство с радио Алма Матер на СУ „Св. Климент Охридски“ продължава да излъчва програмата Алма матер - Classic FM до края на 2022 г., когато това партньорство бе продължено от новото радио - Класик А.

Оркестърът на ClassicFM радио, създаден от Васил Димитров през 2002 г. и наложил се като един от водещите в България с успешните сезони на „Концертмайсторите“ , „Музиката на Америка“ и гостуванията на музиканти от световен ранг на българска сцена,  вече ще се казва оркестър на Cantus Firmus. Компанията, управлявана и създадена от Васил Димитров е организатор на Европейския музикален фестивал и е една от водещите концертни организации в страната.

С новото радио, Класик А, българският радиопазар продължава 28-годишната традиция   да бъде един от малкото в Европа, представящ частна радиостанция за класическа музика.

Fresh Radio Group обогатява палитрата си от радиостанции с различна музикална насоченост и показвайки значителен ръст през последните 5 години се заявява, като един от водещите играчи на българския радиопазар.