Да изглеждате добре облечен и стилен всеки ден, далеч не е толкова трудно. Достатъчно е да следвате няколко прости правила. Какви са те? Споделяме надолу.

1. Намерете личния си стил

Доброто обличане е умение, което можете да научите. Изградете личния си стил, като се стремите да се придържате към качествени дрехи, които отговарят на вашия лайфстайл. Можете да се замислите кого бихте искали да се обличате. Да откриете стила си може да е трудна задача, която да отнеме години. Истината обаче е, че с всяка малка победа и открита дреха, кройка, цвят, тенденция, която ви пасва идеално, ще добавяте още щрихи. Не забравяйте, че не е нужно да намерите 100% оригинален стил. С времето ще надграждате визиите, докато стигнете до момент, в които ще имате свой изграден облик, който да следвате и който ви отива най-много, комуникира разбирането ви за мода и характера ви. Колкото повече се стремите към добра стилна визия, толкова по-добри ще ставате в изчистването на детайлите.

2. Дрехи за вашия силует, които ви стават

Не забравяйте да имате много важно правило предвид. Винаги отделяйте време на това, да подбирате дрехи с правилната кройка и силует а вашата фигура. Те трябва да крият дребните недостатъци, но пък да подчертават предимствата ви. Според стилистите, огромна част от проблемите със стила отпадат, когато откриете дрехите, които ви стоят правилно и следват пропорциите на тялото ви. Мерете, търсете и открийте своите попадения на любими брандове, които са най-благоприятни за вашето тяло. Следвайте стилни хора, които да ви вдъхновяват за нови визии. Когато се обградите с хора със същите цели като вас, пътят е по-лесен. Мерите ли дрехи, вземете номера, който мислите че носите, един надолу и един нагоре. Облечете и преценете кой е реалният ви размер.

3. Капсулен гардероб и аксесоари

Постарайте се да си направите т.нар. капсулен гардероб и доабвете към него вечни аксесоари като черни слънчеви очила и хубави кожени колани. Типичното за него е, че включва дрехи, които можете лесно да комбинирате една с друга и да носите при различни поводи. Лесно съчетаване и свежи визии са типични за този тип гардероб. Добавете в него страхотни маркови дизайнерски дрехи на брандове като Marc O'Polo, Tommy Hilfiger, Calvin Klein Jeans. Всички тях и още много като jack and jones на answear.bg ще откриете на отлични цени. Започнете с класическите стилове, преди да включите тенденциите.

4. Игра с цветове и текстури

Заложете на неутралните цветове, които трябва да са в основата на гардероба ви. Сред тях са тъмно синьо, черно, тъмно сиво, бяло, екрю, маслинено зелено, шоколадово кафяво. Можете да вложите и по-светли решения като светло сиво и синьо, светло бежово и пастелно зелено. по-ярките решения е добре да съставляват около 20% от гардероба ви и те да са "черешката" на тортата, която да комуникира по-ярката индивидуалност на личния ви стил.

5. Разумно пазаруване

Не бързайте да купувате по много. Купувайте правилните дрехи. Всяка тенденция отзвучава и идеалният избор са вечните класики. Изпитани от времето, те са тук и ще останат. Винаги ще изглеждате добре с джинси, тениска и кожено яке примерно. С подобни визии няма как да сбъркате. По същата логика, избягвайте модели, които имат лога, твърде много графични елементи. Вместо това, придържайте се към класиките и тук, изчистени и винаги с полирана и актуална визия. Такива са примерно класическите модели като adidas bulgaria. С плътните цветове, без разсейващи елементи, изглеждате много по-улегнало и елегантно. Подберете най-доброто качество за вашия бюджет.

Готови ли сте да се обличате по-добре още днес? Заложете на качеството, класическите модели и цветове и надграждайте. Следвайте стилни хора, които ви допадат и подбирайте. Никога не е късно, да изглеждате, а следователно и да се чувствате още по-добре.