Луксозен шоурум за коли на марката Koenigsegg ще отвори врати в София, пише autonews.bg, позовавайки се на официалния сайт на шведската компания, известна с това, че автомобилите са й по-скъпи дори от Bugatti. Хиперколите ще бъдат изложени в големия център до мол "Парадайс" в столицата, където в момента се продават и сервизират BMW, MINI и Rolls-Royce.

В момента се предлагат два модела на екзотичната фирма - Koenigsegg Jesko и Regera и естестевно се сглобяват ръъчно, само по поръчка и за тях трябва да се чака дълго.

Цената на Koenigsegg Jesko от 2021 г. започва от 3 000 000 долара. Jesko на Koenigsegg се предлага в два варианта: базов модел, създаден за използване по пътищата, и модификация само за каране по писта. 

Шведският производител на хиперколи си направи име с Agera RS. Този модел беше най-бързият сериен автомобил в света, способен да достигне максимална скорост от 474 км/ч. Неговият заместник е Jesko, хиперавтомобил, изрязан от същия калъп като неговия изключително впечатляващ предшественик. Jesko има V8 мотор с мощност 1280 к.с. заедно с най-съвременна деветстепенна трансмисия, която е собствено производство.

Цената на Regera тръгва от 1,9 милиона долара. Koenigsegg Regera има едно от най-екзотичните задвижващи механизми от всички автомобили в света: 5,0-литров V-8 с двойно турбокомпресор двигател, монтиран зад купето, работещ съвместно с три електрически мотора. Общата мощност на системата е 1500 конски сили.