ТЕЦ "Бобов дол" спря работа за две денонощия заради планирани ремонти. От тази сутрин е пуснат единият блок с мощност 150 мегавата, съобщи изпълнителният директор на дружеството инж. Любомир Спасов. Той опроверга коментарите, че централата не е работила заради ситуирана в близкото Големо село мобилна измервателна станция за вредни емисии в района, предаде БНР. 

Инж. Спасов посочи, че последните две-три години ТЕЦ "Бобов дол" спира работа на няколко пъти като това се правеше заради ниските цени на електроенергията на борсата. Този път обаче не това е причината.

"Готвим се за сериозна ремонтна програма. Нямаме притеснения от станцията в Големи село, защото, доколкото знам, към момента не са ни сигнализирали за някакви отклонения", допълни още той.

Дружеството е доставило цялото оборудване от Италия и необходимите съоръжения за изграждане на връзка с магистралния газопровод България-Северна Македония и въвеждане на синьо гориво.

Трасето ще е около 2 километра. Все още се чака издаване на разрешение за изграждане на газоразпределителна станция, за което вече има отреден терен и одобрен план.