Търговска верига ФАНТАСТИКО започва изграждането на нов търговски комплекс в столичния квартал „Орландовци". Обектът ще бъде построен върху терен с обща площ от над 14 000 кв. м, а инвестицията ще е за над 23 млн. лв., съобщиха от търговската верига. Освен супермаркет ФАНТАСТИКО, комплексът ще предложи магазини за бърза мода и редица допълнителни услуги.

„Целта е да осигурим на нашите клиенти на едно място всички услуги, от които те се нуждаят в забързаното си всекидневие. Проектът е много амбициозен, но вярвам, че до края на годината тук ще имаме един от най-красивите търговски обекти в София", заяви при символичната първа копка Мартин Мъндев, директор „Капитално строителство" в компанията.

В търговския център ще бъдат открити около 100 нови работни места. „Щастлив съм, че сме домакини на новия проект на ФАНТАСТИКО, който е уникална инвестиция в района. Работата на администрацията е да се грижи за интересите на гражданите, но за мен е важно да се грижа и за инвеститорите и бизнеса, защото те носят огромна добавена стойност за нашия район. Надявам се, че към края на годината ще се поздравим с един уникален европейски обект, който ще разкрие изключителния потенциал на "Сердика", заяви кметът на район „Сердика" Момчил Даскалов.

Обектът ще разполага с оборудване от най-висок клас и собствена фотоволтаична система, обширен паркинг със зарядни станции за електромобили, детска площадка и красиви зелени площи.

„Благодарни и удовлетворени сме от факта, че гласувахте доверие на „АТ Инженеринг 2000" при избора на главен изпълнител на обекта. До тук бяха усилията на всички вас по отношение на организацията по започване на строителната дейност.

Задачите, които ние си поставяме, са да спазим сроковете за изпълнение и да отговорим на критериите за качество на ФАНТАСТИКО ГРУП", коментира инж. Илиян Терзиев, собственик на „АТ Инженеринг 2000" и Председател на УС на Камарата на строителите в България.