Близо 3000 хранителни продукта напитки ще стигат до хотели, ресторанти и кетъринг от новия логистичен център на Метро. Той бе открит днес от министъра за Българското председателство Лиляна Павлова и Атила Йенисен, главен изпълнителен директор на МЕТРО България.

"МЕТРО се стреми непрекъснато да развива връзката си със своите клиенти, предлагайки им продукти и решения, които да допринесат за техния успех", заяви Йенисен.

FSD ( Food Service Distribution Platform) платформата e стратегически проект за компанията. Освен че е сериозна инвестиция, тя е и иновационна за целия бизнес.

Според Йенисен качеството на услугата и подбраните продукти ще помогнат на партньорите на компанията при доброто обслужване на предстоящите събития.

"МЕТРО, както знаете, е много голям играч в сферата на доставката на храна. Помагаме на производителите продуктите им да достигнат до крайния потребител", каза Йенисен.

Той разказа, че компанията с подготовка като доставчик на много важни български продукти. Пример даде с доматите, които са успели да изнесат в Германия, а догодина смятат да ги доставят до четири други държави.

"Тук е мястото да благодаря на министър Порожанов, той беше много важен партньор за това", добави той.

Министър Лиляна Павлова изказа поздравленията си към инициативата, свързана с българските стоки и предлагането на родни храни на пазара и я определи като изключителна важна.

"Сред основните цели на председателството, е по този индиректен начин, бих казала, нашата култура, нашата комуникационна стратегия да достигнат до гостите ни", заяви Павлова.

Тя подчерта, че се очакват над 22 000 гости по време на шестте месеца на председателството

"За нас това партньорство и създаването на този логистичен център са важни. Той ще работи с хотелите, които ще обслужват председателството, особено този, който ще обслужва вип гостире", каза тя. И се обърна лично към шеф Андрей Стоилов, председател на асоциацията на професионалните готвачи и екипа му:

"Ще вземем важни политически решения, но ако не предложим и качествено обслужване и храна, това със сигурност ще бъде запомнено"

Центърът ще гарантира навременната доставка на продукти до т.нар. ХоРеКа клиенти. Очаква се броят им да надхвърли 1000 през 2018 г. Логистичната база се намира на столичния булевард "Ботевградско шосе" 247, площта му е повече от 6000 кв. м, а инвестицията в него надхвърля 4 млн. лв.